Pollastre amb escamarlans

P1070216 (1024x753)

Aquest plat és una recepta típica de l’Alt Empordà. No és gens complicada de fer i resulta ideal per alguna celebració especial, acompanyat d’una ampolla de bon cava segur que casa feu festa grossa!

 Ingredients

– Un pollastre de pagès

– 8 escamarlans

– 2 cebes

– 2 tomàquets madurs

– 2 pastanagues

– 3 grans d’all

– 1 copa de vi blans

– 1 copa de vi ranci

– 1 copa de conyac

– Brou de pollastre

– farina

– llorer, farigola

– pebre, sal

– oli d’oliva

– 1 llesca de pa fregit

– ametlles torrades

– safrà

– 1 bitxo

– una presa de xocolata

 Preparació

Salpebrem el pollastre tallat a octaus. El daurem i el reservem.

Incorporem a la cassola la ceba picada i la pastanaga tallada a rodanxes.

Un cop s’hagin daurat, afegim els alls trinxats i els tomàquets triturats. Deixem coure una mica i mullem amb el vi ranci i el vi blanc, ho lliguem amb un parell de cullerades de farina i ho deixem reduir a poc a poc.

Afegim el pollastre i ho cobrim tot amb el brou de pollastre fins que s’acabi de coure, uns 40 minuts.

Passat aquest temps traiem el pollastre, colem el suc i el tornem a incorporar a la cassola junt amb l’au.

Fregim els escamarlans i els flamegem amb el conyac. Els afegim a la cassola.

Per acabar fem una picada de pa fregit, ametlles, safrà, bitxo i xocolata i l’incorporem a la cassola i ho deixem coure 5 minuts tot junt.

Anuncis

One thought on “Pollastre amb escamarlans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s