Cim i tomba

_mg_2178

Aquest cap de setmana hem decidit fer una cim i tomba, per si no la coneixeu és una recepta típica de Tossa de Mar, tradicionalment feta pels pescadors a la barca. Té una característica que la diferencia d’altres plats de suquet de peix, i és que la salsa es lliga amb allioli! Queda realment un plat molt bo, i a sobre és molt fàcil de fer, no us la perdeu!

Ingredients

  • 4 patates
  • 4 talls de rap
  • 1 llobarro de 600 grams
  • fumet de peix de crancs i galeres
  • farina
  • sal i oli
  • allioli (sense ou)
  • picada d’ametlles, avellanes, pa torrat i 2 grans d’all
  • pasta de nyora
  • pebre negre en gra

Preparació

Fem el fumet fregint una mica les galeres i els cranc. Posem mitja ceba tallada en juliana així com mig fonoll i un tomàquet a quarts. Quan tot està una mica daurat el pebre i una cullerada de pasta de nyora. Afegim l’aigua i deixem bullir uns 20 minuts. Ho colem i reservem.

Pelem les patates i les tallem a trossos no molt grans. Les fregim  fins que siguin daurades. Les reservem. Tallem el peixos a la mateixa mida de les patates i els salem i enfarinem. En el mateix oli de les patates els fregim. En una cassola posem les patates i el peix a sobre i una mica del fumet calent.

Fem la picada en un morter, i la incorporem a la cassola. Ho deixem coure tot junt un parell de minuts.

S’afegeix  una bona quantitat d’allioli, es mou la cassola i es torna a posar al foc fins que arrenqui el bull. S’apaga el foc i es deixa reposar uns moments.

_mg_2182

One thought on “Cim i tomba

  1. Retroenllaç: Cim i tomba | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s