Ingredients (4 persones)
– 400 g de fideus de mida 4
– 2 llamàntols
– 1 sèpia
– 12 cloïsses
– ceba
– porro
– la part verda d’un carbassó
– pastanaga
– tomàquet ratllat
– 1 cullerada de pimiento choricero
– fumet de llamàntol (caps de llamàntol, mitja ceba, un tomàquet i pimentón de la Vera)
– oli i sal
Preparació
Comencem fent el fument, sofregint en una mica d’oli mitja ceba tallada i un tomàquet trossejat. Hi afegim els caps dels llamàntols, els fregim, i una mica de pimentón de la Vera. Ho cobrim d’aigua, ho deixem bullir 20 minuts, colem i reservem.
En una cassola es fregeixen els talls de sèpia i es retiren, després els talls de llamàntol (de cada un 4 o 5 talls) i es retiren. Ho reservem.
Es fa un sofregit amb les verdures tallades molt petites i quan ja estan quasi cuites es posa el tomàquet ratllat i finalment la
pasta de pimiento choricero.
Es rossegen una mica els fideus i s’afegeix el fumet calent. Salem al gust. S’han de coure uns minuts més del que indica el paquet, perquè han de quedar molt melosos. Una mica abans d’apagar el foc s’afegeixen el llamàntol, la sèpia i les cloïsses (prèviament obertes en un cassó tapat amb un dit d’aigua).
Els millors fideus del món mundial!
Quina pintassa Isabel!!! El llamàntol ens encanta però mai ens hem atrevit a preparar-lo a casa! Sempre l’hem menjat fora. Serà una bona ocasió per provar la teva recepta! 🙂
Una abraçada!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
Això no és una recepta: és un luxe asiàtic ! Que bona ! I quina sort de tenir algu que ens la preparí. Isabel, benvinguda a aquest món dels blogs i et felicito pel teu que fa molt bona pinta i que promet moltíssim !
Abraçades !
Ai, Cuinera ! (que de vegades falla el teclat! 😦
nada que ver con lo que estoy preparando para cenar, pero en cuanto pueda lo hago, nos encantan los fideos, arroces….
Espectacular com tot el que es cou a la teva cuina!! Pendre bona nota i ben aviat els probarem!! Felicitats per aquest blog i moltes gracies per compartir amb nosaltres les teves receptes!!
Quin plat de fideus tan deliciós!!! això és tot un luxe!!!
Petons
Isabel. Vaya regalazo te han hecho. Bueno, yo ya era seguidora de tus recetas en Els Fogons. Esta receta es una auténtica gozada. Enhorabuena por tu “nuevo” blog. Ya tienes seguidores asegurados. Un beso.
Cara, això és un plat de diumenge, eh?
Han de quedar uns fideus molt gustosos, que el llamàntol fa un fumet molt bo.
Hola Isabel, quin plat més bo!!! fa temps que a casa no fem una recepta de fideus a la cassola, i així amb llamàntol és un plat molt festiu eh? M’ha agradat molt!
Enhorabona pel regal i pel bloc.
Ara ja tinc dos blocs per seguir.
Núria (mare del Xavier)
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Fideus melosos amb llamàntol | Celler-Adocse