Fideus melosos amb llamàntol

P1060101 (1024x768)

Ingredients (4 persones)

– 400 g de fideus  de mida 4

– 2 llamàntols

– 1 sèpia

– 12 cloïsses

– ceba

– porro

– la part verda d’un carbassó

– pastanaga

– tomàquet ratllat

– 1 cullerada de pimiento choricero

– fumet de llamàntol (caps de llamàntol, mitja ceba, un tomàquet i pimentón de la Vera)

– oli i sal

Preparació

Comencem fent el fument, sofregint en una mica d’oli mitja ceba tallada i un tomàquet trossejat. Hi afegim els caps dels llamàntols, els fregim, i una mica de pimentón de la Vera. Ho cobrim d’aigua, ho deixem bullir 20 minuts, colem i reservem.

En una cassola es fregeixen els talls de sèpia i es retiren, després els talls de llamàntol (de cada un 4 o 5 talls) i es retiren. Ho reservem.

Es fa un sofregit amb les verdures tallades molt petites i quan ja estan quasi cuites es posa el tomàquet ratllat i finalment la
pasta de pimiento choricero.

Es rossegen una mica els fideus i s’afegeix el fumet calent. Salem al gust. S’han de coure uns minuts més del que indica el paquet, perquè han de quedar molt melosos. Una mica abans d’apagar el foc s’afegeixen el llamàntol, la sèpia i les cloïsses (prèviament obertes en un cassó tapat amb un dit d’aigua).

Anuncis

12 thoughts on “Fideus melosos amb llamàntol

  1. Espectacular com tot el que es cou a la teva cuina!! Pendre bona nota i ben aviat els probarem!! Felicitats per aquest blog i moltes gracies per compartir amb nosaltres les teves receptes!!

  2. Isabel. Vaya regalazo te han hecho. Bueno, yo ya era seguidora de tus recetas en Els Fogons. Esta receta es una auténtica gozada. Enhorabuena por tu “nuevo” blog. Ya tienes seguidores asegurados. Un beso.

  3. Hola Isabel, quin plat més bo!!! fa temps que a casa no fem una recepta de fideus a la cassola, i així amb llamàntol és un plat molt festiu eh? M’ha agradat molt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s