Aprofitant que fa uns dies vaig fer un brou perquè a casa teníem ganes de menjar una sopa, amb la carn del pollastre vaig fer unes croquetes, que és un plat d’aprofitament boníssim!
Ingredients (24 croquetes)
- 200 g de pollastre
- 100 g de mantega
- 20 g d’oli
- 1 ceba petita
- 80 grams de farina
- 1/2 l de llet
- sal
- farina
- 2 ous
- pa ratllat
- oli
Preparació
En una cassola de mida mitjana posem la mantega i l’oli i hi sofregim la ceba. Quan sigui transparent afegim la farina i la deixem coure fins que agafi una mica de color. Mentrestant escalfem la llet, i ja la podem afegir a la cassola poc a poc, sense deixar de remenar, perquè es vagi fent la beixamel.
Quan la tinguem cuita posem el pollastre, que haurem picat a la trituradora i sense parar de remenar esperem que faci una mena de bombolles, que indiquen que ja esta tot cuit.
Ho passem a una safata i abans que es refredi ho tapem amb paper film. Quan estigui a temperatura ambient ho guardem a la nevera perquè agafi cos.
Al cap d’unes hores ja podem formar les croquetes. Amb una cullera agafem una porció de pasta i amb els palmells de les mans els hi donem forma.
Després les passem per farina, ou batut i farina de galeta i ja estan a punt per fregir en abundant oli d’oliva. És millor fer-ho en una paella no gaire gran, que en càpiguen unes sis cada cop.
Retroenllaç: Croquetes de pollastre | Celler-Adocse