Croquetes de pollastre

P1080247 (1280x920)

Aprofitant que fa uns dies vaig fer un brou perquè a casa teníem ganes de menjar una sopa, amb la carn del pollastre vaig fer unes croquetes, que és un plat d’aprofitament boníssim!

Ingredients (24 croquetes)

  • 200 g de pollastre
  • 100 g de mantega
  • 20 g d’oli
  • 1 ceba petita
  • 80 grams de farina
  • 1/2 l de llet
  • sal
  • farina
  • 2 ous
  • pa ratllat
  • oli

Preparació

En una cassola de mida mitjana posem la mantega i l’oli i hi sofregim la ceba. Quan sigui transparent afegim la farina i la deixem coure fins que agafi una mica de color. Mentrestant escalfem la llet, i ja la podem afegir a la cassola poc a poc, sense deixar de remenar,  perquè es vagi fent la beixamel.

Quan la tinguem cuita posem el pollastre, que haurem picat a la trituradora i sense parar de remenar esperem que faci una mena de bombolles, que indiquen que ja esta tot cuit.

Ho passem a una safata i abans que es refredi ho tapem amb paper film. Quan estigui a temperatura ambient ho guardem a la nevera perquè agafi cos.

Al cap d’unes hores ja podem formar les croquetes. Amb una cullera agafem una porció de pasta i amb els palmells de les mans els hi donem forma.

Després les passem per farina, ou batut i farina de galeta i ja estan a punt per fregir en abundant oli d’oliva. És millor fer-ho en una paella no gaire gran, que en càpiguen unes sis cada cop.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s