Suquet d’escórpora

P1070512 (1280x849)

A casa ens agraden molt els guisats fets amb peix, i com que al mercat tenien escórpores d’una mida ideal per dues persones, ens vam decidir a comprar-la. I va quedar un suquet molt bo…sobretot no us oblideu d’acompanyar-lo d’un vi blanc ben fresquet!

Ingredients

– Una escórpora

– 2 patates

– 1 porro

– 1 ceba

– 1 pastanaga

– 4 grans d’all

– 3 tomàquets madurs

– avellanes

– 1 llesca de pa fregit

-julivert

– 100 ml de vi blanc

– safrà

– pebre vermell

– oli i sal

– aigua

Preparació

Primer de tot fem un fumet amb el cap i les espines del peix. Sofregim el porro,  mitja ceba i mitja pastanaga, quan estigui  daurat afegim l’escórpora i l’aigua bullint, ho salem i deixem coure uns 20 minuts. Colem i reservem.

En una cassola sofregim 3 grans d’all i el retirem quan estiguin daurats. En el mateix oli fregim el peix enfarinat i el reservem.

Afegim la ceba tallada petita, la pastanaga, els tomàquets ratllats i ho deixem coure bé. Quan estigui cuit hi posem una mica de pebre  vermell i després el vi blanc, que deixem reduir.

A continuació triturem les verdures i ho tornem a incorporar a la cassola.

Afegim les patates esqueixades i el brou ben calent i ho deixem coure fins que les patates estiguin quasi cuites.

Tornem a posar el peix a la cassola i afegim una picada feta amb les avellanes, 1 gra d’all, julivert, una llesca de pa fregit i una mica de safrà.

Ho deixem coure tot junt uns moments i afegim les cloïsses que haurem obert a part, després de tenir-les en aigua i sal una estona.

One thought on “Suquet d’escórpora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s