A casa ens agraden molt els guisats fets amb peix, i com que al mercat tenien escórpores d’una mida ideal per dues persones, ens vam decidir a comprar-la. I va quedar un suquet molt bo…sobretot no us oblideu d’acompanyar-lo d’un vi blanc ben fresquet!
Ingredients
– Una escórpora
– 2 patates
– 1 porro
– 1 ceba
– 1 pastanaga
– 4 grans d’all
– 3 tomàquets madurs
– avellanes
– 1 llesca de pa fregit
-julivert
– 100 ml de vi blanc
– safrà
– pebre vermell
– oli i sal
– aigua
Preparació
Primer de tot fem un fumet amb el cap i les espines del peix. Sofregim el porro, mitja ceba i mitja pastanaga, quan estigui daurat afegim l’escórpora i l’aigua bullint, ho salem i deixem coure uns 20 minuts. Colem i reservem.
En una cassola sofregim 3 grans d’all i el retirem quan estiguin daurats. En el mateix oli fregim el peix enfarinat i el reservem.
Afegim la ceba tallada petita, la pastanaga, els tomàquets ratllats i ho deixem coure bé. Quan estigui cuit hi posem una mica de pebre vermell i després el vi blanc, que deixem reduir.
A continuació triturem les verdures i ho tornem a incorporar a la cassola.
Afegim les patates esqueixades i el brou ben calent i ho deixem coure fins que les patates estiguin quasi cuites.
Tornem a posar el peix a la cassola i afegim una picada feta amb les avellanes, 1 gra d’all, julivert, una llesca de pa fregit i una mica de safrà.
Ho deixem coure tot junt uns moments i afegim les cloïsses que haurem obert a part, després de tenir-les en aigua i sal una estona.
Que bo Isabel!!