Cuscús de xai i verdures

P1070517 (1280x960)

A la meva filla i a mi ens agrada molt el cuscús, l’havia fet amb diferents ingredients però mai amb el típic xai, i la veritat és que ens va encantar, queda molt gustós i és ben fàcil de fer.

Ingredients

– Dues tasses de cuscús precuinat (el nostre d’espelta)

– Un coll de xai

– un carabassó

– una ceba

– una pastanaga

– mig pebrot

– comí

– canyella

– cúrcuma

– oli d’oliva

– sal i pebre

– aigua

Preparació

Fregim el coll de xai que ja estarà tallat a trossos. Quan estiguin rossos els reservem i anem fregint les verdures en el mateix oli.

Un cop s’hagin fet una mica, afegim el xai i ho salpebrem, hi posem les espècies al gust, i ho cobrim d’aigua calenta i deixem coure fins que la carn sigui cuita.

Mentre preparem el cuscús seguint les instruccions del paquet, que consisteixen en posar una quantitat en un recipient, afegint la mateixa mida i un 20% mes d’aigua bullint amb sal. Es deixa reposar uns quinze minuts i s’amaneix amb un raig d’oli. Després amb una forquilla es va desgranant i ja està a punt.

Per servir-lo posem el cuscús al mig d’una plata i al voltant el xai i les verdures amb una mica del caldo de cocció.

Anuncis

One thought on “Cuscús de xai i verdures

  1. A mi també m’agrada molt, el cuscús, i amb xai encara no l’he fet mai!! Justament ahir per dinar vaig fer un plat de cuscús però amb peix. M’apunto la teva proposta, Isabel!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s