Espatlla de cabrit al forn

P1070528 (1280x929)

Feia mesos que no en menjàvem i, dissabte quan érem a mercat, vam veure unes espatlletes de cabrit que tenien una mida ideal  i no vam dubtar en comprar-les. Les vaig cuinar al forn ja que es la manera més fàcil i neta de fer-les, porta poca feina i el resultat és boníssim! En aquest cas les hem acompanyat d’uns ceps preciosos, i d’unes cebetes que vam coure amb vi ranci.

Ingredients

– Dues espatlles de cabrit

– Una copa de vi ranci

– Una copa de conyac

– Una fulla de llorer

– sis grans d’all

– Oli d’oliva

– Sal i pebre negre

– Mig got d’aigua

Preparació

Preescalfem el forn a 150º.

Salpebrem les espatlles i les posem a la safata ben cobertes d’oli.

Hi aboquem el vi ranci, el conyac, l’aigua. Afegim els grans d’all i la fulla de llorer.

Les enfornem a 150º  durant 60 minuts.

A mitja cocció donem la volta a les espatlles i afegim una mica d’aigua si és necessari.

Quan ja siguin quasi cuites pugem la temperatura a 250º  encenem també la part de dalt del forn per que quedi ben daurat.

Mentrestant, haurem netejat el ceps que tallarem una mica gruixuts i els passarem per la paella al darrer moment.

També pelarem i escaldarem unes cebetes que un cop siguin toves fregirem en una paella amb mantega i un raig de vi ranci.

Anuncis

One thought on “Espatlla de cabrit al forn

  1. He retrobat la meva recepta preferida per fer l’espatlla de cabrit. Dir, que jo li afegeixo, en el darrer moviment de donar-li un cop de gratinat, suc de taronja i unes rodanxes de taronja pel damunt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s