Picantons amb ceps

P1070226 (1024x719)

A casa feia temps que teníem ganes de menjar picantons i vaig pensar que podien quedar bons rostits amb ceps i escalunyes confitades. És un plat fàcil de fer i ens va agradar molt, us animeu a fer-lo? Si ho acompanyem d’un vi negre o una ampolla de cava ben fresca, resulta un plat de luxe!

 Ingredients

– 2 picantons

– ceps secs

– escalunyes

– alls

– 2 tomàquets madurs

– un raig de brandy

– brou de pollastre

– oli d’oliva

– vinagre de Mòdena

– sal i pebre

 Preparació

Primer de tot posem rentem els ceps sec i el posem a remull en aigua tèbia.

Demanarem al mercat que ens tallin i netegin les aus.

Quan els anem a fer els socarrem una mica per si queda alguna ploma, els salpebrem i  els posem a rostir en una cassola de fang amb oli d’oliva junt amb un parell de grans d’all i el tomàquets tallats a quarts.

Quan estiguin daurats afegim el brandy, deixem que s’evapori i després posem un got de brou de pollastre que l’ajudarà a coure.

Mentrestant escaldem les escalunyes uns minuts i després d’escorregudes les fregim en una paella amb oli, hi afegim vinagre de Modena  fins que estiguin ben cuites

Es ceps s’escorren i s’afegeixen al rostit quan ja no quedi brou perquè es coguin i donin sabor al plat.

Per servir, posem mig picantó a cada plat, uns quants ceps, una mica de suc del rostit i unes cebetes.

Anuncis

One thought on “Picantons amb ceps

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s