Per Nadal les meves filles van regalar-me una processadora Kenwood, que és un aparell que quan veia utilitzar per la televisió al Jamie Oliver em feia molta gràcia i el trobava molt pràctic, doncs té molts serveis. El vam estrenar per picar gel i fer unes caipirinhes, i la segona prova va consistir en fer la massa de pizza d’en Jamie, i va realment fantàstic! En un moment van estar preparades. En vam fer dues de rectangulars mida safata de forn, avui us presento la primera.
Ingredients
Per la massa
– 400 grams de farina de força
– 100 grams de sèmola de blat
– 275 ml d’aigua tèbia
– sal
– 7 g de llevat sec de forner
Pel farcit
– un pot de tomàquet triturat
– 1 all
– romaní
– 125 g de mozzarella de búfala ratllada
– tomàquets cherry
– olives negres
– orenga
– oli d’oliva
– ruca
Preparació
Es posen tots el ingredients de la massa dins de la màquina i es barregem un parell de minuts (també es pot fer a mà). Amb una mica de farina a sobre del marbre, s’aboca el preparat i se li dóna forma arrodonida. Es posa en un bol tapat amb un drap de cuina humit i es deixa fermentar per espai d’una hora.
Mentre el llevat actua es fa un sofregit de tomàquet amb un all laminat i una mica de romaní durant una cinc minuts. Es cola i es torna a posar al foc cinc minuts més fins que tenim una salsa fina.
Després es fan dues porcions i s’estiren amb el corró fins obtenir la mida que necessitem.
Quan ja tenim la primera massa estirada es posa a la plata de forn sobre d’un silpad o paper de forn i es cobreix amb la meitat de la salsa de tomàquet, la mozzarella, els cherrys i les olives negres, orenga i un bon raig d’oli d’oliva
La posem al forn preescalfat a 250º durant uns 15 minuts o fins que la massa quedi torradeta al gust. Al treure-la hi posem fulles de ruca per sobre.
Van quedar boníssimes, i no poden ser més fàcils de fer, oi? A veure si t’animes a fer més masses, que ja has vist que el resultat és fantàstic
Petons
Sandra
M’apunto aquesta massa amb la farina i la sèmola, segur que queda fantàstica!!! I els ingredients de sobre, molt encertats 🙂 La ruca cada vegada m’agrada més.
Petons!!
Que bona, Isabel! Justament abans d’ahir també vaig fer pizza, quina casualitat, que també hi vaig posar ruca!! La resta d’ingredients eren diferents, ja la penjaré i la veus. La teva pizza té una pinta fantàstica, i ve de gust per esmorzar, dinar o sopar!! Petons
Retroenllaç: Pizza de tomàquets, olives negres i ruca | Celler-Adocse