Filet de porc amb puré de patata i taronja, i salsa de vi

P1070043 (1024x741)

El filet de porc és una carn que ens agrada a tots, és molt tendre i com que l’acostumem a preparar amb algun tipus de puré es converteix en una menja molt agraïda. De cara a Nadal la Sandra i jo us hem preparat aquest plat (versionat de Martín Berasategui) perquè deixeu els convidats ben contents!

Ingredients

– Un filet de porc

– 3 patates mitjanes

– 1 taronja

– mantega

-pistatxos

– oli d’oliva, sal i pebre

– vi de Banyuls

Preparació

Primer de tot reduirem un got de vi de Banyuls a foc molt lent fins que tingui textura xarop, quan veiem que ja està hi afegim una nou de mantega per acabar de lligar la salsa.

Pelem la taronja i n’extraiem els grills al viu, amb el que queda aprofitarem per extraure el suc.

Emboliquen les patates amb paper d’alumini i les coem al forn a 200 graus durant  una hora. Quan siguin cuites es pelen i es trituren a forquilla afegint una mica de sal i un bon raig d’oli d’oliva, a més hi afegim el suc de taronja que teníem reservat.

Lliguem el filet amb cordill perquè no perdi la forma, el marquem bé per totes bandes en una paella amb una mica d’oli i el posem a coure en una safata al forn a 18o graus durant uns 20 minuts girant-lo a mitja cocció.

Al treure la carn la deixem reposar 5 minuts sobre una reixeta ben tapada. Traiem el cordill del filet i el tallem a talls una mica gruixuts.

Per muntar el plat fem una base de puré, un parell de talls de filet a sobre i la taronja als costats per decorar. Napem amb la salsa de vi, i es poden posar uns pistatxos per donar un toc cruixent .

Anuncis

5 thoughts on “Filet de porc amb puré de patata i taronja, i salsa de vi

  1. Retroenllaç: Filet de porc amb puré de patata i taronja, i salsa de vi | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s