Pollastre al forn amb llimona i herbes

_MG_6647

Normalment a casa fem el pollastre rostit a la cassola, però aquest cop amb la meva filla Sandra vam decidir canviar la recepta i va quedar boníssim i sense gaire feina, ja que al forn es fa gairebé sol!

Ingredients

– Un pollastre de pagès sencer

– 2 llimones

– llorer

– farigola llimonera

– romaní

– sajolida

– llard de porc o mantega

– oli

– 1/2 quilo de patates petites

– sal i pebre

Preparació

És important que el pollastre sigui net de vísceres, però el repassem i el netegem perquè no quedi restes.

El salpebrem i amb la ma escampem llard o mantega per sobre, que quedi ben sucat per tot arreu, així quedarà ben dauradet.

Posem dins del pollastre una llimona tallada per la meitat i herbes al gust.

Fem uns forats a la pell per introduir part de les herbes aromàtiques.

Ja tindrem el forn preescalfat a uns 200º.

Posem el pollastre en una safata, amb l’altra llimona tallada a quarts al voltant, i la resta de les herbes.

El deixem coure mitja hora a 200º, i després baixem el forn a 175º i el tenim uns 3/4 d’hora més (depèn de la mida). És important que li anem donant la volta perquè es cogui bé per les dues bandes.

A banda haurem bullit les patates amb pell fins que estiguin toves. Les escorrem, les tallem per la meitat i les fregim en una paella amb una mica d’oli, sal i romaní fins que es daurin.

Servim el pollastre sencer amb les patates al voltant.

Anuncis

5 thoughts on “Pollastre al forn amb llimona i herbes

  1. Mmm que bo fer-lo així!! va, li diré a la meva mare que a la propera el faci al forn! 😉 I a més amb aquestes patatones tan bones, m’ha encantat!!
    Jo en faig un amb pomes i orellanes (tampoc s’hi ha de fer res més) que també queda boníssim! A veure si penso a penjar la recepta.
    Una abraçada Isabel!

  2. Vem fer una recepta molt semblant amb els nostres pollastres CUK! 😉
    Però els vaig fer a Cantoni on el forn és de gas i costa controlar la temperatura, per tant els hi vaig tenir l’ull tota l’estona a sobre perquè no se’m cremessin!! Van quedar boníssims!! El vostre té una pinta espectacular! Molts petons!!

    PD: Jo també vull venir a celebrar la revetlla de sant Pere a casa vostra i menjar navalles a la planxa i pernil joselito!!! Quina sort té la Sandra de tenir uns pares tant “guais”! 😉

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  3. Retroenllaç: Pollastre al forn amb llimona i herbes | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s