Calamars farcits de peix i bolets

P1060365 (1024x721)Aquest era un plat que teíem pendent des de feia molt de temps, però no el volíem farcir de carn com es fa normalment, i vam decidir fer-ho amb rap, gambes, rossinyols i moixernons frescos que vam trobar a la Boqueria. El resultat va ser realment bo!

Ingredients

– 2 calamars grans

– 2 cues de rap petites

– 150 grs. de gamba petita

– 150 gr. de moixernons frescos

– 150 gr. de rossinyols

– 4 tomàquets pera madurs

– 1 ceba mitjana

– ametlles i avellanes

– 1 all

– 1 presa de xocolata

– 2 llesques de pa fregit

– safrà

– oli d’oliva

– aigua

Preparaciò

Netegem els calamars i en separem les potes i aletes. Pelem les gambes i traiem l’espina del rap.

Un cop estigui tot ben escorregut, trinxem ben petit  el component del farcit (potes i aletes del calamar, gambes i rap) i el sofregim lleugerament. Fem el mateix amb els bolets i el barregem amb el peix.

Mentrestant  es salen  i es farceixen els calamars amb una cullera i els tanquem amb un escuradents. S’enfarinen els i els marquem a la paella.  Ho reservem.

Comencem a fer la salsa fregint la ceba,  un cop estigui transparent afegim els tomàquets ratllats fins que quedi tot ben cuit. (en separem un parell de cullerades que afegirem a la farsa perquè quedi més suau).  Ara  és el moment de posar la picada de fruits secs, all, llesques de pa fregit, brins de safrà i xocolata. Cobrim amb l’aigua i ho coem fins que comenci a bullir.

Triturem la salsa perquè quedi més suau.

Afegim els calamars a la cassola, han de coure dins d’aquesta salsa uns 30 minuts, depenent de la mida del calamar.

Anuncis

7 thoughts on “Calamars farcits de peix i bolets

  1. Retroenllaç: Calamars farcits de peix i bolets | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s