Escórpora a la donostiarra amb escamarlans

P1060139 (1024x673)Com molts altres dies, ens vam inspirar al mercat a l’hora de decidir quin peix cuinaríem a l’hora de dinar.  On comprem el peix habitualment, a Peixos Martí del Mercat d’Hostafrancs, només els hi quedava una escórpora no massa gran, però com que ens agrada molt, vam decidir “allargar” el plat amb uns escamarlans i va quedar un plat boníssim!

Ingredients

– 1 escórpora

– 4 escamarlans

–  1 ceba

–  1 patata

–  1 bitxo

–  2 grans d’all

–  oli

–  vinagre

Preparació

Demanem a la peixatera que ens tregui les escates i ens faci 2 filets de l’escórpora.

Primer de tot tallem la patata  a rodelles no molt gruixudes i la ceba a juliana. Ho fregim en una paella per que al forn li costa molta més estona de coure.

Quan ja està mig cuit, ho posem a la safata  que ha d’anar al forn i a sobre els dos filets de peix. Amb el forn escalfat, ho coem de 12 a 15 minuts.

Quan està a punt d’acabar la cocció , fregim  en una paella els alls laminats i el bitxo, afegint al final un raig de vinagre i ho aboquem a sobre del peix.

Abans haurem fregit els escamarlans per acompanyar, i ja podem montar el plat .

Anuncis

6 thoughts on “Escórpora a la donostiarra amb escamarlans

  1. Estic a l’oficina menjant una amanida de tapper i estic salivant mirant aquest plat!! Quina bona pinta!!! Aquesta me l’apunto, ben aviat la tasto!!! Petonets!!

  2. Retroenllaç: Escórpora a la donostiarra amb escamarlans | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s