Escórpora a la donostiarra amb escamarlans

P1060139 (1024x673)Com molts altres dies, ens vam inspirar al mercat a l’hora de decidir quin peix cuinaríem a l’hora de dinar.  On comprem el peix habitualment, a Peixos Martí del Mercat d’Hostafrancs, només els hi quedava una escórpora no massa gran, però com que ens agrada molt, vam decidir “allargar” el plat amb uns escamarlans i va quedar un plat boníssim!

Ingredients

– 1 escórpora

– 4 escamarlans

–  1 ceba

–  1 patata

–  1 bitxo

–  2 grans d’all

–  oli

–  vinagre

Preparació

Demanem a la peixatera que ens tregui les escates i ens faci 2 filets de l’escórpora.

Primer de tot tallem la patata  a rodelles no molt gruixudes i la ceba a juliana. Ho fregim en una paella per que al forn li costa molta més estona de coure.

Quan ja està mig cuit, ho posem a la safata  que ha d’anar al forn i a sobre els dos filets de peix. Amb el forn escalfat, ho coem de 12 a 15 minuts.

Quan està a punt d’acabar la cocció , fregim  en una paella els alls laminats i el bitxo, afegint al final un raig de vinagre i ho aboquem a sobre del peix.

Abans haurem fregit els escamarlans per acompanyar, i ja podem montar el plat .

Anuncis

5 thoughts on “Escórpora a la donostiarra amb escamarlans

  1. Estic a l’oficina menjant una amanida de tapper i estic salivant mirant aquest plat!! Quina bona pinta!!! Aquesta me l’apunto, ben aviat la tasto!!! Petonets!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s