Sardines en escabetx

P1060146 (1024x768)Aquest plat no falta mai a casa per sopar el Dimecres de Cendra,  ja és una tradició de fa molts anys. Quan surt la cassola a taula a l’hora de sopar, desapareixen totes ben ràpid!

Ingredients

– 12 sardines grosses

– 1 ceba

– 4 grans d’all

– 1 fulla de llorer

– farigola

– pebre negre en gra

– 1 cullerada de pebre vermell

– vinagre de vi

Preparació

Enfarinem i fregim les sardines en una paella, les reservem, colem l’oli i l’aboquen en una cassola de fang.

Ara farem l’escabetx, fregint la ceba tallada en juliana i els alls. Afegim el pebre negre, el llorer i la farigola, i per últim el pebre vermell. Quan tot això ja està ben cuit, afegim un bon raig de bon vinagre i es deixa coure una mica més.

Després es posen les sardines ben repartides al fons de la cassola, i es deixen reposar unes hores.

Anuncis

9 thoughts on “Sardines en escabetx

  1. Hola Isabel, m’encanten les sardines en escabetx!! i amb un bon pa amb tomàquet pel suquet… quina delícia!!
    Saps què? tenim un vídeo de quan la meva germana jo érem petites, on es veu que ella volia donar sardines en escabetx al Tió de Nadal, perquè se les mengés! Ara cada vegada que cuinem aquest plat, ens fem farts de riure tot recordant-ho!
    Una abraçada i bon cap de setmana!

  2. Retroenllaç: Sardines en escabetx | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s