Xató

Xató

El xató és un plat molt apropiat per aquests dies, a casa de segon plat acostumem a fer una truita de carxofes i tenim un dinar ben complet i de temporada. No us oblideu de passar pel forn… si sobra salsa no podreu parar de sucar-hi pa!

Ingredients

– Escarola

– Bacallà dessalat esqueixat

– Tonyina d’oli

– Anxoves

– Olives arbequines

– Raves

Per a la salsa

– 2 nyores (punxades i remullades)

– 12 avellanes torrades

– 18 ametlles torrades

– 1 llesca de pa de pagès remullada en vinagre

– 2 grans d’all

– Vinagre

– Oli d’oliva

– Sal

Preparació

Per fer la salsa es piquen les avellanes, les ametlles i els alls en un morter gran. Shi afegeix la carn de les nyores i el pa remullat en vinagre. Es va tirant l’oli i tota aquesta barreja es va remenant a poc a poc, com si fessin una allioli. Es rectifica de sal i vinagre si cal.

Muntem l’amanida posant una base d’escarola, el bacallà, la tonyina, les anxoves, els raves i les arbequines. L’amanim amb la salsa de xató.

Anuncis

12 thoughts on “Xató

  1. Retroenllaç: Xató | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s