Espatlla de xai farcida de botifarra i dàtils

_MG_6126

Avui us porto una altra recepta de la Carme Ruscalleda. Encara que ho pugui semblar, no és gens complicada de fer i el resultat és de festa! La vam acompanyar d’un puré de patates bufet trufat que hi va quedar de luxe.

Ingredients

– 1 espatlla de xai desossada

– 4 dàtils naturals sense pinyol

– 4 grans d’all

– 1 botifarra crua

– 1 ceba grossa

– 2 tomàquets pera

– 1 porro

– 1 pastanaga grossa

– 1 copeta   de vi ranci

– romaní

– oli, sal i pebre

– 400 ml d’aigua

– 2 patates del bufet

– oli de tòfona

Preparació

Amb l’espatlla desossada a la carnisseria, la salpebrem i  l’aplanarem bé, a punt per farcir-la am la barreja que farem amb la botifarra i el dàtils que haurem tallat ben petits.  Li donarem un a forma rodona i allargada i la  lliguem amb cordill com un tall rodó. Ho  posem al forn  ja calent  a 190º  uns 15 minuts.

Mentrestant, en una paella sofregirem la ceba, el porro i la pastanaga uns 10 minuts,  afegint després el tomàquet tallat a trossos grans, els alls aixafats i el romaní,  ho salpebrem i deixarem coure 5 minuts més.

Aquest sofregit s’afegeix a la plàtera  on es cou l’espatlla. Ho ruixem amb el vi ranci, i continuarem la cocció 10 minuts més. Passat aquest temps, es tomba l’espatlla i  afegim 400 ml d’aigua. Es deixa coure a 160º uns 30 minuts. L’espatlla ha de quedar ben rosseta i tendra

Es retira del forn , es deslliga i  es talla a rodelles  d’un dit de gruix. Les verdures les trituren i es passen per un colador xinès, perquè quedi una salsa ben fina .

I  ja ho podem servir. En aquest cas ho hem acompanyat amb un puré de patates del bufet, que hem fet bullint les patates amb pell en aigua salada fins que estan ben toves, les hem pelat i aixafat amb una forquilla i hi hem afegit sal i oli de tòfona fins que ha quedat un puré ben fi.

Anuncis

6 thoughts on “Espatlla de xai farcida de botifarra i dàtils

  1. A casa ens agrada molt fer espatlla o cuixa farcida i per les festes de Nadal sempre hi ha algun àpat que en faig. Aquesta idea m’agrada. Me l’apunto…amb el teu permis…
    Petonets.

  2. M’ha agradat moltíssim aquest xai, Isabel. Els datils a l’interior hi han de quedar de meravella i es converteix en un menú de carnaval automàticament amb aquesta botifarra!! Bon Carnestoltes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s