Patates a la riojana

_MG_6058_max

Avui us portem un plat molt  fàcil de fer i molt gustós, que feia  temps que no menjàvem i n’hem gaudit molt. Us recomanem comprar un xoriç fumat ja que li dóna un toc ben especial i queda realment bo. Si el proveu, ja em direu què us ha semblat!

Ingredients

– 1 kg. de patates

– 1 ceba

– 2 dents d’all

– 150 grs. de xoriç  tendre

pimentón de la Vera

– 1 cullerada de pasta de pimiento choricero

– 1 fulla de llorer

– oli

– sal

– aigua

Preparació

Primerament piquem ben petits els alls i les cebes. Coem les cebes en una cassola (a casa ens agrada fer servir cassola de fang) amb un raig d’oli fins que estigui transparent, moment en que li afegirem l’all.

Hi afegim les patates pelades i tallades (esberlades o maltrencades) a trossos regulars, la fulla de llorer, la pasta de pimiento choricero i un polsim de pimentón de la Vera.

Quan tot plegat s’hagi sofregit uns segons hi posarem  les rodelles de xoriç. Ara es el moment d’afegir l’aigua calenta i de salar.

Ho deixem coure uns 20 minuts a foc lent .

Anuncis

10 thoughts on “Patates a la riojana

  1. Aquest tipus de plat és molt pràctic, el faig sovint ja que els nens em demanen molts plats de patata per xafar amb la forquilla, a mi m´agraden tot l, any. Petonets

  2. Hola Isabel!! doncs saps que aquestes patates no les he tastat mai?? i fan molt bona pinta!!
    La meva mare les fa sense suc, com un remenat de patates amb xoriç, i una vegada una amiga meva me les va fer a la “mallorquina” ja que enlloc de xoriç portaven sobrassada, també van quedar molt bones!
    Petons!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s